23 Νοε 2013

Λαχανοντολμάδες με κοτόπουλο

Στα γιορτινά τραπέζια εντυπωσιάζει



Υλικά

1kgr ψαχνό κοτόπουλου
4 κρεμμύδια ψημένα και πολτοποιημένα
1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
1/2 φλυτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
1 φλυτζανάκι του καφέ άσπρο ρύζι
125gr κουκουνάρι, ελάχιστα ψημένο στο φούρνο
Αλάτι & μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 μοσχαρίσιο κόκκαλο με μεδούλι
1 αφράτο λάχανο
8 φέτες μπέικον καπνιστό
1/2kgr κάστανα ελαφρά ψημένα και ξεφλουδισμένα

Για τη σάλτσα

Χυμό από 2 - 3 ζουμερά λεμόνια
2 αυγά
1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. corn flour 


Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό βάζω το λάχανο, αφού του έχω αφαιρέσει το κοτσάνι.
Αφού πάρει το νερό βράση το αφήνω 5 - 6 λεπτά.
Το αποσύρω από την φωτιά και τοποθετώ το λάχανο σ' ένα ταψί να κρυώσει,
Κόβω το ψαχνό του κοτόπουλου σε κομμάτια μεγέθους φουντουκιού.
Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζω το κομμένο κοτόπουλο, τον πολτό των κρεμμυδιών, το μαϊντανό, το λάδι, το χυμό του λεμονιού, το κουκουνάρι, τα μπαχαρικά και το ρύζι. 
Αλατίζω συγκρατημένα 
Τυλίγω τη γέμιση στα λαχανόφυλλα.
Στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας βάζω ψιλοκομμένο λάχανο και το κόκκαλο, καλά πλυμένο.
Τοποθετώ τους μισούς λαχανοντολμάδες.
Στρώνω από πάνω το μπέικον και τα κάστανα.
Συνεχίζω με τους υπόλοιπους λαχανοντολμάδες.
Καλύπτω με  ένα πιάτο και ρίχνω στην κατσαρόλα 2 ποτήρια βραστό νερό.
Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά 2μιση με 3 ώρες.
Φροντίζω ο ζωμός στην κατσαρόλα να καλύπτει συνεχώς το πιάτο.
Όταν είναι έτοιμοι χτυπάω τ' αυγά να αφρατέψουν, προσθέτω με τη σειρά το corn flour, το χυμό των λεμονιών και το γιαούρτι.
Τέλος ρίχνω αργά αργά το ζωμό από την κατσαρόλα.
Ρίχνω το μείγμα στους λαχανοντολμάδες.
Καλό είναι το φαγητό να μείνει μια ώρα πριν να σερβιριστεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου