23 Νοε 2013

Σάλτσα ντομάτας

Υλικά

1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο στο multi
4 φρέσκες ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα κονκασέ ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι & πιπέρι
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο multi.
Βάζουμε μία ρηχή κατσαρόλα να κάψει.
Προσθέτουμε το λάδι και αμέσως μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις το κρεμμύδι μας γίνει διάφανο προσθέτουμε την ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά.
Την αφήνουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά της και πήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου