![]() |
| Για σπιτικά πιττόγυρα |
Υλικά
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο ή χοιρινό
1/2 ποτ. κρασιού ξύδι
1 ποτ. κρασιού λάδι
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. δενδρολίβανο φρέσκο ή ξερό
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβω το κρέας σε μπαστουνάκια μεγέθους μικρού δαχτύλου.
Το βάζω σε μεγάλο μπολ και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά με τα χέρια, ώστε να αναμιχθούν καλά το κρέας με τα μυρωδικά και το λαδόξιδο.
Σκεπάζω και αφήνω το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον 2 ώρες.
Καίω ένα τηγάνι πολύ καλά και προσθέτω το μισό κρέας. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν το γυρίζω μέχρι να ψηθεί καλά από την μία πλευρά (Αν αρχίσω να το ανακατεύω θα βγάλει υγρά και θα γίνει βραστό).
Γυρίζω από την άλλη και αφήνω να ροδίσει.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και με το υπόλοιπο κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου