21 Νοε 2013

Βασική Ζύμη για φύλλο πίτας





Υλικά

6 χούφτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 σφηνάκι λάδι
1 ποτήρι νερό χλιαρό


Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ή μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση και βάζουμε το λάδι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. 
Ανακατεύουμε αρχικά με το χέρι και στη συνέχεια ζυμώνουμε. 
Η ζύμη μας πρέπει να  είναι μαλακή. 
Όσο περισσότερο ζυμώνουμε τόσο καλύτερο γίνεται το φύλλο μου.
Χωρίζω τη ζύμη μου σε δύο μπάλες και σκεπασμένη με μια πετσέτα την αφήνω να ξεκουραστεί τουλάχιστον 30 λεπτά.
Κάθε κομμάτι το κόβω στα 4 και εν συνεχεία ανοίγω τα φύλλα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου