30 Αυγ 2015

Εύκολη ζύμη για τάρτες


Πρόκειται για μία ζύμη εξαιρετικά εύκολη, πολύ νόστιμη, την οποία χρησιμοποιούμε τόσο σ γλυκιές, όσο και σε αλμυρές τάρτες.



Υλικά

250 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 gr γιαούρτι σακούλας
500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. αλάτι

 Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζω όλα τα υλικά  και αρχίζω να ζυμώνω, μέχρι να έχω μία μαλακή ζύμη, λεία και ελαστική. 
Σκεπάζω με μία καθαρή πετσετούλα αφού την πασπαλίσω με λίγο αλεύρι και την αφήνω 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Την ανοίγω στην ταρτιέρα με τα χέρια και την στρώνω με τα δάχτυλα.
Είναι έτοιμη να την γεμίσω με ότι θέλω.

Tip 1: Αν η γέμιση μου είναι πολύ ρευστή την βάζω αφού την τρυπίσω στον φόυρνο για 20 λεπτά. 
Tip 2: Αν την θέλετε extra τραγανή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι σκληρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου