27 Νοε 2013

Γιουβαρλάκια




Υλικά

1 κ. μοσχαρίσιο κιμά

2 κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
4 αβγά
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένο
1ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 φλ. ρύζι
Άνηθο
2 λεμόνια
Αλεύρι 
Αλάτι - πιπέρι
Ζωμό κοτόπουλο ή ζεστό νερό


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. 
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μέσα στο κιμά, προσθέτουμε τα 2 αβγά, τη τριμμένη φρυγανιά και το ρύζι. 
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο κιμά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι – πιπέρι. 
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας. 
Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό για να μη κολλάει ο κιμάς όσο πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. 
Τα αλευρώνουμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα γυρνάμε απ’ όλες τις πλευρές, προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλο ή ζεστό νερό  να τα σκεπάσει και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα.  
Λίγο πριν γίνουν, αυγοκόβουμε  και σβήνουμε τη φωτιά. 

Σερβίρουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο από πάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου