Υλικά
1&1/2kgr σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
3 πράσα
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλίθρες
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
Αλάτι & πιπέρι
1/2 ποτ.κρασιού λάδι
250gr φασόλια μαυρομάτικα
Εκτέλεση
Σε μπόλικο νερό, βάζω τα φασόλια να βράσουν.
Τα σουρώνω και τ' αφήνω στην άκρη.
Ζεματώ το σπανάκι και το αφήνω στο σουρωτήρι να στραγγίξει.
Σε κατσαρόλα που έχει κάψει βάζω το λάδι και σωτάρω τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.
Μόλις μαραθούν προσθέτω το σπανάκι.
Τ' αφήνω να πιουν τα πολλά υγρά και προσθέτω τα μυρώνια, τις καυκαλύθρες και τον άνηθο επίσης ψιλοκομμένα.
Σε 5' προσθέτω τα μαυρομάτικα και την ντομάτα.
Αλατοπιπερώνω και αφήνω να πάρει 2 - 3 βράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου