![]() |
| Η γνωστή μπουγάτσα με κρέμα |
Υλικά
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
1& 1/2 lit φρέσκο γάλα
400gr ζάχαρη άσπρη
200gr σιμιγδάλι ψιλό
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο αγελάδας
200gr λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
Άχνη ζάχαρη και κανέλα
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζω το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ακριβώς πριν το γάλα πάρει βράση βάζω το σιμιγδάλι και το αλάτι.
Ανακατεύω καλά και συνέχεια.
Το μείγμα μου πήζει αλλά δεν γίνεται πολύ σφιχτό.
Κατεβάζω απο την φωτιά και συνεχίζω ν' ανακατεύω μέχρι ν' αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία.
Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Αφήνω στην άκρη την κρέμα σκεπασμένη με μία μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα μέχρι να είναι χλιαρή.
Σε ένα ταψί (εγώ προτιμώ τις λαμαρίνες για τα κουλουράκια που είναι ρηχές) βουτυρώνω καλά και αρχίζω να στρώνω τα μισά φύλλα.
Βουτυρώνω πολύ καλά!!! Εκεί βρίσκετε και το μυστικό της επιτυχίας της!!!
Φροντίζω ώστε να περισσεύει αρκετό φύλλο στις άκρες.
Στρώνω την κρέμα.
Κλείνω τα φύλλα που περισσεύουν (εξακολουθώ να τα βουτυρώνω) και στρώνω από πάνω τα υπόλοιπα.
Δεν χαράζω!!!
Ψήνω στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180ο μέχρι να ροδίσει.
Αφήνω να "σταθεί" λιγάκι και την σερβίρω πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζω το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ακριβώς πριν το γάλα πάρει βράση βάζω το σιμιγδάλι και το αλάτι.
Ανακατεύω καλά και συνέχεια.
Το μείγμα μου πήζει αλλά δεν γίνεται πολύ σφιχτό.
Κατεβάζω απο την φωτιά και συνεχίζω ν' ανακατεύω μέχρι ν' αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία.
Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.
Αφήνω στην άκρη την κρέμα σκεπασμένη με μία μεμβράνη για να μην πιάσει πέτσα μέχρι να είναι χλιαρή.
Σε ένα ταψί (εγώ προτιμώ τις λαμαρίνες για τα κουλουράκια που είναι ρηχές) βουτυρώνω καλά και αρχίζω να στρώνω τα μισά φύλλα.
Βουτυρώνω πολύ καλά!!! Εκεί βρίσκετε και το μυστικό της επιτυχίας της!!!
Φροντίζω ώστε να περισσεύει αρκετό φύλλο στις άκρες.
Στρώνω την κρέμα.
Κλείνω τα φύλλα που περισσεύουν (εξακολουθώ να τα βουτυρώνω) και στρώνω από πάνω τα υπόλοιπα.
Δεν χαράζω!!!
Ψήνω στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180ο μέχρι να ροδίσει.
Αφήνω να "σταθεί" λιγάκι και την σερβίρω πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου